Årets första pepparkaksbakning!

I torsdags åkte jag till syster direkt efter skolan och började baka pepparkakor. Vilken härlig julkänsla! 
 
 
 
 
 
 

Trevlig Lillajul!

 
Hoppas ni haft en fin lilla jul! Här är det nästan ingen snö så det är inte så mycket att jubla över. Men man får det så mysigt man gör det :) Har klätt julgranen som står utanför min rums dörr idag, så nu står den grön och grann i stugan (på övervåningen..), dock utan ljus och glitter, men det tillkommer någon gång i nästa vecka. 
Jag har också julstädat rummet; plockat bort helt onödiga grejer, torkat damm, och julpyntat. Så nu är det dags för julen att närma sig! Men vet ni vad? Det är julafton om 24 dagar. Yee! 
 

Tillfälligt endast!

Headern som jag nu fått upplagd är endast tillfällig. Blev något enkelt jag slängde ihop bara, men nu närmare julen blir det väl något mer juligare :)
 
 
 
 

Komsi komsi Julen!

Tittade på dessertmästarna ikväll och där gjorde dom en dessert till jul. Och reklamerna på tv:n består mycket av jul just nu också, så det tyder på att julen snart är här! Igår var det 1(!) månad kvar till julafton♥ 
Det känns som att jag alltid tjatar om julen men det är bästa tiden på året! Värt att vänta på ett helt år iallafall...
Gå in här och se på de andra bilderna jag fotade i lördag.

Edward Scissorhands!

Hade ett rejält benpass på dansen idag! Mina ben är som kokt spaghetti.. Men vilken härlig känsla efteråt. Ben är nästan roligast att träna, samma som magmusklerna ;)
Nu blir det film-mys med mamma&pappa och se världens bästa film♥
 
 
 
Verkligen sevärd!!
 
Ser ni vilken söt wannabee? Haha, tjusigt!
(båda bilderna från google)

Äntligen är den klar!

Det tog mig 5 kvällar, men nu har jag den färdig! :) *Stolt*
Hit har även första "riktiga" snön kommit, som nu även satte sina spår på marken. Lyckligaste tjejen på jorden typ. Men dock brukar ju vinter årstiden medföra lite förkylning osv, så nu börjar jag känna av det också... Menmen, dans imorgon igen, och sedan ska jag bara mysa här hemma tror jag. Ska försöka få upp lite trevligare och intressantare inlägg här då också, men just nu är det dags att söka upp sängen. Godnatt♥

Underbara helg!

Har haft en av de bästa och absolut mysigaste helgerna på länge! Började ju med ledigdag i fredags, åkte till Michelle senare på kvällen och tillbringade natten där. På lördagen var det dags för Mary Kay-"party" där och dit kom det 5 andra tjejer också och det blev hur trevligt som helst! När sedan ett par av dem åkt hem stannade jag kvar med M x3 och hade en underbart mysig kväll med skitsnack och massor med annat mys! Måste snart göra om, hörni!♥ 
Idag åkte jag först efter Michelle och sedan for vi iväg på ett av två möten för dagen. Efter att det var över åkte vi tillbaks till M och experimenterade med bl.a. bilden under. Vi hann även med att möblera om hennes rum! (bilder därifrån ska jag visa sen) Sedan bar det iväg på revymöte. Som alltid var det också riktigt roligt med mycket skratt. 
Så denna helg har bjudit på skratt i mängder och bra umgänge! Tackar inte nej till att få uppleva den snart igen :)
Här kan ni se fler foton!

Room inspiration!♥

-Weheartit.com-
 
Jag vill ju ha alla rum ju!! Såå snyggt med ljusa väggar och stilrent.. Mitt rum går inte att få lika snyggt eftersom mina väggar täcks av rosa tapeter med hjärtan på... Dessutom har jag för många(användbara) möbler och för litet rum så det är svårt att möblera om eller att få det att se snyggt ut. Det ser mest bara råddigt ut.. Men nu ska jag ta tag i det och städa upp och slänga allt onödigt, så får vi väl se då om det blir ett mer trivsamt rum ;) Man får ha förhoppningar! 

Ledig dag!

Såå skönt med långhelg. Har dagsverks-dag idag därför är vi lediga från skolan, men jag jobbade ihop pengarna innan så jag kan vara ledig idag! Wihuu.
 
För er som inte vet så har vi i vår skola(i alla högstadieskolor i Finland kanske man har det?) så har vi dagsverke en gång på hösten, då får man vara från skolan den dagen. Man jobbar ihop en bestämd summa pengar som skolan sedan skänker till någon hjälporganisation. I år ger vi pengarna till de drabbade i Filippinerna. 
-favorit i repris bild-
 

På kommande: Ny design

Ska snart börja fixa med en ny design här till bloggen. Kanske inte passar så bra med sommar bilder i headern längre? Haha. Men har fått bilderna från min och Michelles photoshoot för några helger sedan så snart ska jag väl försöka få någon ny design här. Vad tycker ni om bilderna? Jag tycker dom blev jättesnygga tack vare Michelle! ♥

Redigeringsprogramtips!

Tack Sara och Michelle för era råd om photoscape. Det verkade inte vara precis såsom jag skulle behöva(/vilja ha), så nu undrar jag om någon har bra tips på något annat redigeringsprogram som är bra och man kan redigera bilder lite mer än "standard" programmen :) svårt förklarat men hoppas någon kan ge mig tips! 
 

Snaaart!

Såg nyss första julreklamen på TV!! ♥ Blev helt frälst, haha.
Så passar på att publicera första julbilden nu också, dock är den från ifjol, men who cares? Fridfull julbild är det iallafall :)
Är jag faktiskt enda som längtar tills snön täcker marken och julen är vid dörren? 

Fars dags-middag!

Vad är väl smaskigare än hemmagjord "restaurang"-mat på en söndag? Och speciellt när man firar pappan i huset.
Haft en riktig slappar dag här hemma idag. Inte gjort något speciellt egentligen. Pysslat ihop några julkort har jag hunnit med men det är det enda för dagen. Borde egentligen läst på hälsokunskapsprov som väntar imorgon, men det får bli innan jag somnar :P 
 
Tyder på en liten bloggtorka här på bloggen nu den senaste veckan. Händer inget kul i mitt liv just nu så inga bilder blir tagna, är så trött på det tråkiga vädret så nu skulle snön passa finfint! Väntar otroligt mycket på snön, då blir det fler bilder här. 
När jag vaknade imorse singlade faktiskt stoora snöflingor ner utanför fönstret och satte sig på grankvistarna och lite på marken, men sen fortsatte dagen med regn.. Usch. Vill.Ha.Snö!

Någon som är kunnig med photoscape?

Skriver samma inlägg här som på min andra blogg. 
 
Jag är i väldigt stort behov av ett ordentligt redigeringsprogram för att komma till nästa nivå med mina bilder. Picasa är ett alldeles för enkelt redigeringsprogram känner jag, och skulle behöva något där man kan redigera (helst) RAW-formats bilder. Och förstås att kunna ändra kontrast, skärpa osv. Ungefär som photoshop, men har inte möjlighet att köpa den fulla versionen av det. Har hört att Photoscape skall vara gratis att ladda ner, men mycket mer fakta än så har jag inte hittat någonstans. Är det ungefär som photoshop, eller är det mer som Picasa?
Är det nu någon av er som använder detta eller vet något mera om det, så släng in en kommentar! Tackar er otroligt mycket om ni skulle ta er en/två minuter att skriva svar. 
De som hjälper mig kan få en länkning om ni har blogg :)
 
 

Mugcake!

Har prövat mig på min alldeles första mugcake. Detta är något som är väldigt trendigt just nu, och många träningsbloggar gör dessa. Tänkte att det skulle vara kul att prova, och det var en rolig upplevelse! Kan inte säga att det var supergod, men iallafall värt ett till försök. Jag tror att det med lite experimentering och olika smaker kan bli riktigt gott. 
 
I min mugcake fanns:
Havregryn
Kokosflingor
Bakpulver
Vaniljsocker(bara lite, egentligen ska man ha vaniljpulver)
Ägg
Honung med jordgubbssmak
Blåbär&Hallon

Skrev inga exakta mått eftersom jag bara gjorde lite efter hand, som jag tyckte smakade och såg bäst ut. Mixade lite snabbt ihop med stavmixen och sedan in i micron i en mugg ett par minuter. (Man måste följa med lite och se hur lång tid man måste ha den i micron, jag hade min lite för länge så den blev "gummi"-aktig)
På toppen hade jag naturell yoghurt med kokosflingor och blåbär.
 
Enkelt frukost/mellanmål/kvällsmåls-tips till er som vill testa.
Man blir mätt av det kan jag lugnt säga! 
 
Idén kom då jag var inne och läste Josefine's super intressanta blogg

November.

Då har det tydligen blivit dags att hälsa November månaden välkommen. Vet ni om att det bara är 1(!) månad kvar tills december? Längtar ihjäl mig redan♥

Kalasat!

 
Igårkväll var vi bortbjudna till syster som hade kalas. Mycket gott bjöd hon på, så mätta och belåtna åkte vi hem. Hann även busa med söt-Anton ett par timmar.
(fler bilder från deras inredning kommer sen)