Påsk-knytkalas

Ja, i fredags var vi hos moster, Elin&Anton och hade knytkalas. Anton fick bl.a. gå på äggjakt, vilket han ville göra om och om igen, haha. Han tyckte nästan att det var roligare att leta ägg än att äta dem, busungen! Vi åt även god mat t.ex. laxmoussetårta som syster gjorde, köttbullar som pappa gjorde, paj som mormor lagade och en gooood påsktårta som moster gjorde som efterrätt! MUMS! Tog mig ut på en länk sen då vi kom hem, skönt efter att ha ätit så mycket gott. Men ibland får man ju faktiskt unna sig lite gott, speciellt vid högtider ;)
Elin kom på att man kunde göra sallad i glas, så att var och en fick varsitt glas med sallad. Fiffigt och vackert som bordsdekoration!(innan salladen var uppäten alltså).
 
 
Moster goood limpa!
Laxmoussetårtan.
Och påsktårtan samt "shack-rutor"(a.k.a. mockarutor). Mmm♥
Påskliljor är väl ett måste på bordet kring påsken? 
Det var långfredagen. Ännu 2 kalas väntade över påsken! Det ena var mitt och brorsans födelsedagskalas och det andra var då min gudmor och gudfar var hit. Har tyvärr inga bilder från det, men födelsedagskalaset kommer i ett annat inlägg :)

Sista påsklovsdagen.

Sista påsklovsdagen sken solen in genom fönstret då jag slog upp ögonen. Bästa sättet att starta dagen på! Drog mig ut på en lååång länk innan frukosten, vilket gjorde dagen ännu bättre :) Då jag kom hem igen gjorde jag mig denna lyxiga variant av frukost. Får bara hoppas på att dagen fortsätter lika bra, jag skall hinna med lite fotografering i naturen och kanske sola lite(om det fortsätter vara +25 grader i solen och det slutar blåsa). 
 
Ha en fin dag ni med! ♥

Glad Påsk!!

Såå härligt med lov och ledighet! (Även fast det är lördag idag, men vårt påsklov är bara fredag-måndag..)
Började denna dag med att städa upp lite i mitt rum. Kanske inte bästa sättet att starta dagen på, men det behövdes verkligen och sen får vi gäster ikväll så då måste det ju vara städat ;) 
Efter städningen lade jag mig i sängen igen och redigerade bilderna från gårdagens knytkalas som ni kommer få se snart. Och nu skall jag göra mig en smoothie till frukost. Mmm! 
 
Ha en fin påsk alla fina!♥

Långfredagen

Började dagen med att redigera bilder, men nu äntligen är jag klar med alla 400! Ungefär halv 1 åkte jag till lokalen för att räkna mål då de hade innebandy turnering. Gick bra för det lag jag hejade på, dock vann de inte men bra spelare hade de iallafall! :) Direkt då det var slut for jag med T&H till Moster, Elin&Anton där lilla släkten hade knytkalas. Mysigt. Då vi kom hem igen tog jag mig ut på en promenad/springtur i "halvdugget". Skönt och uppfriskande! Sen bäddade jag rent i sängen och nu ska jag sova. Imorgon tar jag lång sovmorgon--> tills jag vaknar! :)
 
Godnatt!♥

Påsk på ingång!

-En av fjolårets påskfoton. Får se vad påskharen kommer med iår!-
 
Idag inledde vi vår sista period i grundskolan!! Eller igår egentligen, men var ju inte i skolan då. Och nu har jag inlett ett efterlängtat påsklov. Dock är hela lovet "fullbokat" så hinner inte koppla av.. Men bättre än att behöva stå ut med skolan. Är lediga endast fredag och måndag + helgen i mellan. Har massa kalasande inplanerat, eftersom jag fyllt år och min bror fyller nästa vecka och sen är min saknade kusin, som annars bor på Åland, hemma över påsken så då får vi äntligen träffas!♥ 
 
Nu blir det igen att fortsätta redigera foton från i lördags, var alltså dopfotograf då, ifall någon undrade :)

P-e-r-f-e-c-t-i-o-n

Dessa eviga matbilder... 
Avslutar dagen med detta efter att ha haft en lång men lyckad dag! Slapp skolan idag, och även på förmiddagen igår ;) och sen ikväll så hade vi möte på lokalin ang. glasskiosken och sen pysslade vi om kiosken lite också. Efter det så gick jag ut på en promenad med Michelle och i början sprang vi även. Och vet ni vad(???) jag klarade av att springa 1 km på en gång!!! Jag som aldrig trott att det skulle gå, men det gick! Förut har jag bara sprungit små intervaller, men nu vann kroppen över hjärnan och visade att jag visst klarar 1 km :) 
Har annars märkt detdär, när hjärnan tänker "nej nu klarar jag inte mer" så fortsätter kroppen iallafall, och på så vis bevisar att det bara är hjärnan som tror att det inte går längre. Testa det nästa gång ni skall springa/styrketräna eller liknande. 
 
Haha, vilket tråkigt inlägg, men har massor med energi just nu :D ska redigera några bilder från mitt fotojobb i lördags nu, sen sova.
 
Godnatt!♥
 
 

Hallonglass!

Om ni minns detta inlägg med chokladglassen så baserar sig denna glass på samma koncept. Frusen banan som mixas till en krämig smet, och mixa sen ihop med frusna hallon! Supergott och enkelt :) Man kan eventuellt söta med något(helst inte socker eftersom den egentligen skall vara "nyttig"), tillexempel vaniljpulver, stevia, honung etc. Och sen kan man också experimentera fram någon ny häftig smak också! Glassen blev ungefär som sorbet. Testa den!! :)
 
Bilderna fotades väldigt sent på kvällen, så det fanns inget befintligt ljus = glödlampor som enda ljuskälla, därav dessa icke fina foton... Men de gick att rädda till en del med lite finess! 
 
 
 

Finally!

-Instagrambild-
 
Fick äntligen "tummen ur" och skickade min 3 eller 4 år gamla dator på service. Var välbehövligt sedan kanske ett eller ett halvt år tillbaka. Den har varit trög som jag vet inte vad, och levt sitt lilla egna liv. Nåväl, den var på service för lite urrensning och för att få den att bli snabbare igen. Det tog ett dygn ungefär så hade jag hem den igen, den var myycket snabbare och nu gick det verkligen att göra något på den! Men de hade rensat den på över 9000(!!) virusfiler!!!! Jaa, inte undra på att den har gjort som den gjort senaste tiden... Men nu mår den bra igen och jag har fått min blogglust tillbaka(nu är det bara tiden som behövs kvar tills jag är på banan igen). Nu innan så har jag mest bloggat från mobilen eller surfplattan. Även lite av fotolusten börjar smyga sig på för nu är det snart vår på riktigt! :) 
 
Men det är en liten nackdel med det här att ha en fungerande dator igen; tiden rinner iväg då man väl tar sig tid att sitta med den, och så är det plötsligt så sent att man borde sovit för längesen! Men det är sånt man får ta ;) 

Att kunna lyxa till det även fast det är skoldag..

 
Såg detta tips på Bolibompa hemsidan! (ja faktiskt, har man en snart 5-årig kusin som alltid skall spela på datorn så ser man ett som annat..) Anton visade mig lite klipp från bolibompa program där de gör olika mellanmål, frukostar osv. som är otroligt enkla och går snabbt. Så jag var inte sen med att testa detta då ;)
Tänk bara på att frysa in det i ett plastglas!! 
 
Man kan också göra en "icke-fryst" variant av den här också, då varvar man bara ingredienser men lägger det inte i frysen. Perfekt som mellanmål, efter träning, före träning, som kvällsmål. Vad som helst! Testa det :)
Bra uppladdning inför en lång dag. Först skola och sen på kvällen genrep till ungdomsgalan som är imorgon. Åker inte hem mellan, tror jag lämnar i Näsby med Michelle! 
 
Ha en fin dag ni med!♥
 

1 April!

Så var återigen en månad förbi. Men nu är det endast 2(!!)månader kvar tills skolavslutningen och jag får mitt slutbetyg och därmed har grundskolan avklarad! Men dock följer 7 prov innan dess, så än är det mycket jobb kvar..

Såå otroligt tråkigt att behöva vara i skolan idag när jag nu hade födelsedag. Ville vara ledig mer än vad jag vill alla andra dagar! :D det går liksom så snabbt då man är i skolan då varje lektion går så blir det mindre och mindre kvar av dagen... Kl.16 hade jag och Ellinor dansträning i gymnasiet, jag var tvungen att sluta redan en halv timme senare då jag, mamma och pappa skulle åka till Vasa på middag. Vi for till Amarillo och åååhh vilken ljuvlig mat vi åt. För att inte tala om hur mätta vi blev!!



Halvtaskig bild med tanke på att den är fotad med mobilkameran. Men ni ser ju iaf vad jag åt. Mums!! ♥

Imorgon har jag lite sovmorgon, ända tills efter halv 9. Vi skall nämligen till lågstadiet i byn kl. halv 10, så slipper lite av skoldagen då ;)

Men nu kallar John Blund på mig. Godnatt!

Congratz to mee!

Kan ni gissa vems dag det är idag?! Jo, MIN! Haha, känner mig som ett litet barn, men har alltid gillat det här med att fylla år, man börjar känna sig så speciell :) Och sen är det ju också så himla länge mellan varje födelsedag så man börjar längta redan i slutet av föregående år... Men hur som helst, det är första gången på kanske 6 år som jag fyller år då det är en vanlig skoldag. Usch, vill ju vara hemma istället den dagen! Det har alltid råkat vara på en helgdag eller över påsken de senaste åren så nu är jag ju van vid det. Menmen, dansträning efter skolan och sen åker jag med familjen på mat tror jag! Bra dag det också :)
 
Detta är inget skämt sådär btw, jag fyller faktiskt idag!