Så småningom något nytt.

Skulle vilja sätta igång med en renovering av bloggen.. Kanske tar och anlitar fina Michelle som hjälp ;)
Och sedan har jag även en överraskning åt er(mest fotointresserade kanske.) som ni snart får veta om. Vill verkligen få denna "överraskning" att bli bra och komma långt med. Haha, mer får ni inte veta ännu. Kanske imorgon.
 
Har spenderat senaste natten hos Michelle, åkte dit ganska sent igår kväll och kom hem ganska sent ikväll. Men vi har hunnit göra mycket ändå! :)
 
I flera dagar nu har jag befunnit mig på ett par loppisar och även fyndat lite på varje. Ska visa vad jag hittat imorgon, men är faktiskt riktigt förvånad över hur mycket jag har hittat, brukar inte göra det men.
 
 
gillar inte arkivbilder, men måste sova nu då nästsista jobbdagen väntar imorgon...
 

I solstolen!

Tänkte ta och sätta mig i solstolen och redigera bilder från dessa dagar då jag varit frånvarande här, men pga solen syntes nästan inget i datorskärmen... Så det får bli en bra bok i solstolen i stället.
I alla fall så har ni ett par (ganska många) foton från dagarna att se fram emot, de kommer när de kommer bara :)
 
Nu har sommaren hittat hit igen, omkring 30 grader i solen ungefär. Och jag som inte har tålamod att sitta stilla i solen... Haha. Därför tänkte jag att kanske om jag börjar redigera bilder, så sitter jag där en stund och får lite färg ;) För det går ju inte heller att syssla med något där man är i rörelse när det är såhär varmt. Hade tänkt ta mig en liten promenad idag, men det är waaay too hot för det också.. Kanske tar mig an en workout inne istället. Rummet skulle av nöden också behöva städas menmen. Får se vad dagen bjuder på.
 
Nu skall jag öppna boken och läsa något kapitel.
Ha en fin dag hörni! ♥

Med och tävlar!

Nu deltar jag i en fototävling på denna blogg. (←KLICKA!) Det man kan vinna är något från kamda.se värt 150kr.
 
Jag vill vinna detta filter, eftersom jag förstått att det ger en varmare hudton, och även fungerar som ett UV-filter. Och för att skydda mitt objektiv på samma gång.
Filtret kostar 149 kr.
 -bild lånad från kamda.se-
 
Håll era tummar nu för att jag vinner! :)
 
 

Detaljer från oss!

 
 
 
 
 
 

Frozen Bananas!

Skulle se morden i midsomer men då jag satte igång tv:n var det något annat kommissarie program där.. Trist. Men imorgon visas det ett avsnitt! Yihuu!! I stället började jag se på oskyldigt dömd och äter mitt nya favorit"godis", frysta frukter! Ikväll fick det bli banan.
 
Enkelt och gott med frysta frukter. Skär din favvofrukt i bitar och lägg i en burk/låda i frysen ett par timmar. Man kan göra glass, slush och goda smoothies av dessa. Och även äta dem som de är, om man blir sötsugen ;)
 

Häppi Börthdej bestie!

 
Idag är det Michelle's dag! Grattis på 16-årsdagen honey♥
Bara så att ni vet, hon är världens bästa på humor! Det går inte en dag av att umgås med henne, då man inte skrattar en enda gång. Och på fotograferings fronten är hon en riktig hejjare, om man behöver hjälp är det bara att vända sig dit. Kolla bara in bilderna på hennes blogg så förstår ni. Klicka bl.a. här, här, här, här, här och här så ser ni ett par av dom. Så nu befaller jag er alla att gå in och slänga in en(eller flera) kommentarer, och gör henne glad! :) Michelle är även bästa lyssnaren och förståaren (?) som jag känner♥


STOOOOOORT GRATTIS igen, och hoppas din dag blir heeeeelt awesome!

 
 
kunde inte välja så det fick bli båda! :D ↑↓
 

1 cinemascope 2 original

-fotade i fredags-
Då jag för en gångs skull hade satt ner lite extra tid på att platta håret blev jag verkligen mer än nöjd med resultatet! Hoppas det blir så nästa gång jag vill ha det så rakt också.
 
 
 
 

Fotbollsmatch: Västersidon vs Östersidon 5-4

Vinnarlaget ;) Rätta sidan vann!
För er som inte riktigt vet vad detta innebär; det går en å rätt igenom vår by, och det vita laget var från västra sidan av ån, och de röda från östra sidan. Flera av dessa som spelade är skickliga fotbollsspelare, men somliga var väl nog mest med för att det skulle bli några lag.
Duktigt kämpat av dem i alla fall! :)
 
 Min fina syster som var mitt åskådarsällskap♥
 

Min helg kortfattat.


-wasalandia-
Medan jag varit frånvarande här så har jag hunnit med ganska mycket. I fredags på kvällen var det lavadans i byn, var där med Ellinor &Co. I går var det "Övermark-dagan" och efteråt fotbollsmatch (ska söka bilder från den imorgon.) Och idag har hela dagen gått åt att vara på wasalandia (en nöjespark) med Michelle! :) såå skojj! Så min helg har varit en av de bästa på hela sommaren♥
Nu ska jag sova, jobbet väntar tidigt imorgon..

Födelsedagsfirande!

Igår när jag jobbat klart klippte jag gräset hos farmor&farfar och sedan hem. Hade väl 45 minuter på mig att duscha, göra mig klar, packa lite och slå in Antons födelsedagspresent innan mamma skjutsade mig till moster, Anton och Elin. Men jag hann nog ändå! Hos dem var jag ute och fotade lite när Elin och en annan dam red, och hjälpte moster lite.
Mot kvällen busade jag mest på med Anton och så poppade Elin popcorn åt oss medan vi såg på ett avsnitt Morden i Midsomer (Yep, my favourite!)
Jag och Anton hjälptes åt att måla på hans skrivtavla inför kommande dag. 
__________________
 
Imorse vaknade jag som vanligt av att jag fick en kudde i huvudet. Antons sätt att visa att det är dags att vakna..
 Såg på barnkanalen med honom en stund och sedan gick vi ut, där han såg detta......
Som innehöll en svårläst ritning..
Men tillslut blev det en...
Present som Anton länge tittat på! Oj vad glad han blev :)
En liiiten del av alla hans presenter som han fick!
Paket efter paket. Tillslut tyckte han det blev lite väl spännande hela kalasandet för honom. Haha, söten :)
 
4 stycken ljus lyste på hans ANGRY-BIRDS tårta! :)
Lillkillen blir stor han också.. Grattis söta lilla bus-kusin! Hoppas du hade en fin dag och tyckte om alla presenter :) ♥

Spontan-övernattning och vattenmeloner.

I tisdags efter att jag hade varit iväg med syster och plockat blåbär åkte jag till Michelle och övernattade. Vi åt choklad och lite väl brända popcorn. Medan såg vi på Morden i Midsomer. Eller egentligen var det mest jag som tittade, Michelle satt mest och byggde pussel :P
Morgonen därefter ringde alarmet kl. 06.00 (och vi hade väl somnat lite efter 2..) och jag steg upp utan att väcka Michelle och åkte till jobbet. Där fotade jag dessa små söta vattenmeloner!
Tänk att man kan odla vattenmeloner själv :)
 

2 pictures

Fotade igår med det nya objektivet♥
 
Med dessa två bilder säger jag Godmorgon! Eller möjligen -dag.. Har tagit en riktig sovmorgon idag, och startade datorn då jag vaknade. Skönt med ledigdag! Har tömt kameraminneskortet nu, ska bara ladda kameran sedan för den är utan ström. Och sedan ska jag ägna dagen åt att städa och möjligen utforska nya gluggen lite därute :) Ha en trevlig dag!
 

Car-mirror.

lite annorlunda redigering. Men tyckte bilden var ganska häftig!
 

Banan-och Jordgubbs smoothie!

Tillagade detta ikväll. Och såklart kom det älskade objektivet till användning omedelbart! Vilken känsla alltså, att få snygga "mat" bilder nu, efter att ha använt det tråkiga kit-objektivet..
 
Sådär annars har fotoinspirationen återvänt. Som jag även trodde att den skulle med den nya fotokärleken :)

Äntligen har gulbklimpen hittat hit! ♥

Nästan direkt efter att arbetsdagen var slut åkte jag med syster efter det efterlängtade paketet.
Paketet innehöll Nikkor 35 mm 1.8 G AF-S objektiv, motljusskydd, påse att förvara objektivet i.
Och även en Daim-"kaka" :D
♥♥♥♥♥
Ah, vilka härliga foton det blir med denna glugg!
 
Dagen och kvällen har gått åt till att fota. Måste ju lära sig med det nya.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fre-Lör

Hejsan! Över helgen var Michelle hit och höll mig sällskap då jag var ensam hemma. Eller fredag-lördag var hon här. Vi fotade lite, men blev inte riktigt nöjd med våra bilder, så ska väl försöka igen någon annan dag. På kvällen/natten tittade vi film och åt morots-och gurkstavar med dipp och kex. Morgonen därefter gjorde vi lyxfrukost bestående av rostade våfflor med grädde och jordgubbar! Smaskens♥ Vi var också ute på långpromenad båda dagarna, och igårkväll åkte vi till fagerö och hade det kul!
 
Väntar ännu på mitt beställda objektiv, men snaaart hoppas vi att det anländer..

Fagerö Kväll

 

Humorshow! ♥ Del I

Håller på och redigerar bilderna från gårdagens humorshow. Skolmusikkåren som jag medverkat i gav sista föreställningarna igår. I våras var jag också med och spelade, men inte nu i sommar längre.. I alla fall var de roligt att se showen från denna synvinkel, första gången på 5 år :D Och showen var ännu bättre nu än i våras! Bra gjort hörni! Ni ser väl vem som är på första och andra bilden? ;) Och så är det humorgruppen KAJ (♥) på sista bilden.
 

Påväg!

Bild lånad härifrån.
Yeee! Nu är denhär guldklimpen påväg hem till mig! Eller kanske imorgon påbörjar den sin färd. Iallafall beställde jag den nyss. Blev lite ändringar i sista stund med vilket objektiv det skulle bli, men får bara hoppas jag ändrade till det rätta :) I'm so excited, and I just can't hide it♥
Kommer bli lååånga dagar tills den äntligen är här hos mig. Men den som väntar på något gott...
 
Nu när den äntligen är beställd ska jag gå och lägga mig, för imorgon kallar jobbet. :/
 
 

Kaj och Boje

Hahaha, aldrig sett detta förr, men var tvungen att visa er det också. Såå himla kul video. Det är en reklam för fartyg. Reklamen är antagligen supergammal, men kul iallafall! xD Se hela, även om det  kommer någonting annat i slutet av viden, men SE HELA!! Haha, ni kommer definitivt dra på munnen :)
Här blev jag tipsad om videon.

Spännande, spännande!

Superlänge sedan jag varit med i någon tävling nu, blev så många på en gång sist jag deltog i några tävlingar.. Men nu är jag med och tävlar om en goodiebag som jag längtat efter hur länge som helst! Och den går att vinna på denhär bloggen (klicka på länken så kommer ni till tävlingsinlägget också).
 
 
Tävlingsregler finns även här på deras video :)
 
Håll alla tummar ni har för att jag ska vinna en av dem! ♥

Sticker iväg på lite shopping!

Lite annorlunda redigering. Egentligen lite för redigerad för att vara ett porträtt foto, men ville experimentera lite :) I alla fall så är det Michelle som är fotograf och bilden är väl från tidigt i våras.
 
 
 
 
 
 
 

Som den vackraste rosen..

När mina konfirmations rosor började vissna kom mamma på idén att klippa stjälkarna av dem och ställa 3 av dem i ett litet glas med vatten. Såhär snyggt blev det :) Testa gärna själva om ni har rosor eller andra fina blommor hemma nångång.

Farmor besök.

Hihi, tycker kaninen är såå söt! Såg den i någons trädgård då jag och mamma var på öppna portarna i Kstad.
Nu drar jag till farmor och farfar. Ha en fortsatt trevlig kväll♥

Wilson basketball.

 
 
 
 
 
 

the old lawnmower

Häromkvällen sökte jag fram den gamla och slitna gräsklipparen som står här hos oss. Tyckte själv den passade bra på gräsmattan i kvällsolen!

12.6.13

12.6.2013 var det över. Ditt fantastiska och långa liv.
Du som fått uppleva mycket och fått vara med om många saker.
Hoppas det har varit mest glädje än sorg, och att du nu får det bra där du är.
Det känns tomt att du inte finns kvar längre, du som varit med hela tiden. Men någongång ses vi igen.
Vila i frid pappasfaffa, 97½ år ♥
 

Creativity!

Känner mig aningen kreativ. Imorse var det stört-regn och stormvind som stod för dagen - trodde jag..
Så jag hade tänkt mig att blogga och gå igenom en drös med bilder och bara lata mig. Men nej, sedan blev det soligt och jag följde med pappa till besiktningsstationen. Där var det intressant att vara med och se på :) När vi kom hem gjorde pappa och jag crêpes som blev godare än jag kunnat tro. Efter den kreativiteten satte jag igång med att baka! Haha. Brownies blev det, faktiskt första gången jag gjort dem, men lyckat resultat i alla fall :)
 
Kan lägga upp receptet om så önskas.